Rutinemannen på Lena

Sverre Fredrik Bø Nordheim på polet på Lena.

Sverre Fredrik i sin dagjobb som polsjef på Lena.

– Jeg tar et rundstykke med medisterkake, jeg.

Sverre Fredrik Bø Nordheim er innom Kjelstad kafeen på Lena. Kafeen ligger ca. fem meter fra den faste arbeidsplassen: Vinmonopolet.

– Jeg lever ikke egentlig noe spennende liv, sier han og ler.

Han er på jobb, går turer og ser på serier. En rutine han lever veldig godt med helt til han, som alle andre superhelter tar forkledningen på og blir en showhelt sammen med resten av Urbane-gjengen.

Og nå kjenner han at det nærmer seg.

– Det har vært lenge til så lenge. Nå er det plutselig snart. Det er jo plutselig ting som må planlegges, sier han.

Det som trenger mest planlegging er hvor hunden Temba skal være mens matfar er i Oslo. Han kommer trolig til å være snurt uansett, selv om han trives godt hos «bestemor» og «bestefar».

En krevende (men søt) samboer

Sverre Fredrik Bø Nordheim er en forholdsvis ekte kapping. Han ble født på Gjøvik og bor på Kapp, men hadde ca fem år rett etter at han var født. Da foreldrene bestemte seg for å flytte hjem til Toten, var det litt av en overgang for unge herr Nordheim, men han har slått seg til ro ved Mjøskanten på Kapp.

– Jeg har faktisk gått inn i eiendomsbransjen, sier han fornøyd.

Det bygges nemlig mye på Kapp om dagen og i ett av nybyggene har han sikra seg en leilighet som skal leies ut.

Selv bor han sammen med allerede nevnte Temba, en Rhodesian Ridgeback. Wikipedia omtaler rasen som «følsom, verdig, rampete, intelligent, lojal og viljesterk». Sverre Fredrik legger til «utålmodig» og mener de to er ganske like.

– Også har vi kanskje litt lett for å bli snurt begge to. Han ser opp på meg med det uttrykket her, sier han og lager et trist fjes med hengende underleppe.  

Show og gode serier

I flere år har Sverre Fredrik hatt egne juleshow. Han imponerer med en klingende sangstemme når han opptrer for bedrifter og gjør stand-up innimellom tonene. Men han liker å ha de faste rammene som jobben som polsjef på Lena gir ham. Han liker rutiner. At folk er presise og at de følger med.

– Men selv om jeg ikke er noen utprega kunstnertype, så hadde jeg nok blitt gal om jeg ikke hadde fått drevet med litt mer kreative greier også. Det er jo noe jeg må få utløp for. Og som jeg liker utrolig godt når det står på. Men så kan jeg gjerne ha noen rolige perioder igjen etterpå.

Åtte urbane Totninger står sammen på scena på Kapp hver sommer. Tre uker med ekstrem øving etterfølges av en intens showperiode. Da er det ikke så mye tid til å puste ut. Men etterpå.

– Jeg koser meg mye med gode serier. Jeg gjør det.

Han lager seg lister over serier han har tenkt å se og legger ikke skjul på at lista er lang. Denne høsten er det allikevel sesong to av Snabba cash på Netflix han har lyst til å trekke fram. Og kanskje en serie som heter Narco saints. Til Tross for at den er litt rar og treig i starten. Som sjanger sluker han det meste av det som på fint kaller nordisk noir. Krim fra skandinavia.

– Jeg har jo aldri tid til å sjå på alt som står på den lista, da. Så den blir bare lengre og lengre, sier han.

Til Oslo

Men snart tar han altså en liten permisjopn både fra NEtflix og polet. Urbane Totninger skal sette opp TIDENES SHOW på chat Noir og han synes det er stort.

– Det er jo litt ekstra stas å skulle spille på Chat Noir, da. Det er litt ærverdig, liksom.  

Han er også spent på hva annet perioden i Oslo kan by på. Han er fortsatt singel, og sier han trives godt med det, men nevner allikevel at Knut Anders Sørum har lovet å sette i stand et par dater til ham mens han er der.

– Jeg er litt spent på om han husker det, sier han og ler.

Han innrømmer samtidig at han ikke er så god til å flørte og at mulighetene kanskje er litt begrensa, siden han trives så godt på sitt sted i verden.

– Men hvis det kommer en fiskerimilliardær fra kysten et sted, Florø for eksempel, så kan jeg vurdere det, altså. Men da er det kun for penga, sier han og ler.  

Liker det gale

Men tilbake til Urbane. Sverre Fredrik tror showet de har planlagt på Chat Noir virkelig blir tidenes beste, men samtidig lever han videre på showet de spilte på Kapp i sommer.

– Det var det beste til nå. Vi slapp litt løs og gjorde litt fullstendig gæærne ting. Sånn som nummeret om de fire store, der jeg var Tore Hund. Det var utrolig artig. Og det kunststykket til Gustav, det er jo fullstendig galskap. Det er sånn som tar lit tid å få bra og tidligere har vi kanskje ikke tatt oss tid til det, men i år satt det.

Han tenker litt.

– Men Chat Noir blir helt topp. Helt fenomenalt, sier han.

Sverre Fredrik Bø Nordheim som Tor Hund under Urbane Totninger 2022.

Helle Therese Kongsrud